فیلتر شنی

فیلتر های شنی از گذشته های دور به عنوان روشی موثر برای زلال سازی آب مورد استفاده قرار می گرفتند. فرایند جداسازی آلاینده ها به واسطه ترکیبی از دو فرآیند زیر انجام می شود:

۱- ذرات جامد و معلق در فاصله کوچک بین دانه های شن به دام می افتند.
۲- مواد ژلاتینی و لزج و چربی ها تمایل زیادی به چسبیدن به دانه های شن دارند.

به همین دلیل در بعضی از موارد با افزودن مواد منعقد کننده راندمان این فیلترها افزایش می یابند. باید توجه داشت که افزودن این مواد باعث تغییر در کیفیت شیمیایی آب خواهد شد. فیلتر شنی جهت جداسازی ناخالصی های معلق آب تا قطر ۵۰ میکرون مورد استفاده قرار می گیرد، این فیلترها به صورت استوانه های تحت فشار طراحی می گردند و بدنه آنها عموما از جنس کربن استیل پوشیده شده با رنگ اپوکسی و یا FRP می باشند.

در سیکل تصفیه، آب خام از قسمت فوقانی ستون وارد می شود و بعد از عبور از لایه های متخلخل شن سیلیس، ذرات معلقی که ابعاد آنها بزرگتر از تخلخل لایه هاست در این سطح گرفته می شود و سپس در قسمت پایین صافی جمع آوری و به مصرف می رسد.
تجمع ذرات معلق در بستر فیلتر عامل افزایش افت فشار آب، طی عبور از بستر می باشد. هر گاه افت فشار بیش از حد مجاز باشد فیلتر از مسیر تصفیه خارج و شستشو می شود. برای شستشو فیلتر جریان آب معکوس می گردد تا ضمن منبسط شدن، بستر آلودگی ها زدوده شود.

فیلترهای شنی تحت فشار بسته به نوع بدنه در دو دسته کلی فیلتر های شنی با بدنه فلزی و فیلتر های شنی با بدنه FRP ارائه می شوند. این فیلترها استوانه ای شکل بوده و فشار استاندارد عملیاتی این فیلترها با توجه به طراحی بین ۳ تا ۷ بار خواهد بود. این فیلترها در انواع افقی و عمودی تولید می شوند.

برای انتخاب فیلترهای شنی ساخت شرکت صنعت تاسیسات میلاش می توانید کاتالوگ های پیوست را ببینید یا با کارشناسان این شرکت تماس بگیرید.